En blogg først og fremst om fotball

Elendig dommer…

Peter Walton var i hvert fall banens dårligste på Villa Park i kveld.

Ashley Young fyrer i en takling på Antonio Valencia som er mye verre enn det Nani ble utvist for. Dommerens besluttning er innkast!!! At det går an forstår ikke jeg.

United har vært utrolig uheldige med flere avgjørende dommer-avgjørelser denne sesongen, noe som gjør deres andre plass i ligaen utrolig imponerende.

Arsenal vant 1-0 mot Liverpool, noe som sender dem tilbake i kampen om PL titelen i år og muligens noe som fører til at Liverpool kan komme til å slite i kampen om den viktige 4-plassen. De har samme antall poeng som Man City men 2 flere kamper spillt!

Liverpool slipper i hvert fall kamp om 4 plassen fra Tottenham ser d ut som. Spurs tapte 1-0 på Molineux. Elendig av Harry Redknapp’s manskap som ønsker å kjempe om en Champions League plass.

West Ham imponerte med en sterk seier hjemme mot Birmingham. Med dette gikk de opp til en viktig 14 plass. De nye eierene av klubben, vil nok være fornøyde med dette.

En uavgjort for United med 10 mann borte mot Aston Villa var egentlig ganske viktig. Et poeng nærmere Chelsea som tapte overraskende 2-1 borte mot Everton. Den tidliger United spissen Louis Saha score begge for Everton. Elendig av Chelsea. Men kanskje Man Utd skulle lagt inn et bud på Saha for å få han tilbake til Old Trafford??

Noen synspunkter om kampene i kveld folkens?

15 kommentarer

1 Fredrik { 02.10.10 at 23:45 }

Hoff ja fy faen.. Kjente jeg ble kvalm når Valencia ble stemplet og dommeren viste INNKAST?!?

Dommeren hadde tonnevis med feil denne kampen..

2 Ulf { 02.10.10 at 23:46 }

Så du kampen fra tribunen eller TV-stolen? Hvis det var det siste, så ser du med særdeles fargede briller hvis du mener at Youngs takling var værre, eller i det hele tatt i nærheten av Nanis takling.

Strake bein og knotter først i stor fart kvalifiserer til direkte rødt kort. En forsiktig takling på fot kvalifiserer til frispark, så sånn sett skal jeg være enig i at dommeren gjorde en feilvurdering.

3 UHELDIGE? { 02.10.10 at 23:55 }

Seriøst? Uheldige? Manchester United? Me kan ikkje snakke om samme lag. På 3 kampar har motstandarlaget scort 5 mål FOR det «uheldige» laget ditt. På 2 møter har Arsenal scort 2 sjølvmål mot det «uheldige» laget ditt. Det er SLIKT om avgjer ein sesong, ikkje at ein dommar dømmer heilt korrrekt rødt kort. Aggressiv takling med strake bein = RØDT KORT.

4 Stian { 02.11.10 at 00:23 }

Er det imponerende av United å ligge på 2.plass så UHELDIGE de har vært denne sesongen? Selvmålene til United liggger jo nesten på toppen av Premier Leagues toppscorere! Bare flaks det målet de scorte i dag. Og Young sin takling på Valencias styggere enn Nani’s? Hahaha, lykke til med å komme deg opp i morra, for her har noen tydligvis begynt på hjemmebrenten. hohoho. Jaja, artig for deg, og ikke minst artig for United at de er så heldig at når de ikke er gode nok til å score, så gjør motstanderlagene det for dem!

5 Henke { 02.11.10 at 00:25 }

han skreiv at utd var uheldige med flere dommeravgjørelser denne sesongen. ikke noe om uheldige generelt. er en viss forskjell på d din nisse!

6 Carsten { 02.11.10 at 00:50 }

Uheldige? United har mye griseflaks skal jeg si deg! Er ikke minst 10 av United’s pluss-mål kommet etter selvmål da? De får også mange feilaktige straffer og mye idiotisk overtid! Så pass munnen din du!

7 Grøndalen { 02.11.10 at 00:56 }

Helt enig med deg. Young sin takling var mye værre enn Nani sin. Nani gikk rett etter ballen, ok man skal ikke komme inn med rette bein og knottene rett opp, men han treffer ballen og ballen igjen er den som er mest borti Aston spilleren.
Når Young smeller Valencia i bakken er det jo helt tydelig at han ikke prøver å ta ballen, han går rett på med en hard takling rett i anklen til Valencia.

Og selv med 10 mann var United det klart beste laget.

8 Eksperten { 02.11.10 at 01:11 }

Her ser jeg at det er en god del brødhuer som har tatt seg tiden til å kverulere på noe som de ikke har peiling på i det hele tatt. Manchester United har vært uheldige ved alt for mange dommeravgjørelser denne sesongen. Det eneste er at når først enkelte dommeravgjørelser gir fordel for United, blusses saken opp og det blir et eneste stort rabalder av det hele. Det samme gjelder argumentene deres. De er ubrukelige og nærmest patetiske i den form for man i det hele tatt kan kalle det for et argument. Taklingen fra Nani var ikke direkte rødt, for hvis dere hadde sett nøye etter var det ikke en tofotstakling. Heller en ren takling på ball med knottene først, men på grunn av at han hoppet inn i taklingen på den måten hadde det vært greit med gult. Men det aller værste men denne kampen var dommerens innkonsekvense dømming. Selv om dere et United fan eller ikke kan dere ikke argumentere mot det. Og for å runde det av så har ikke United fått en feilaktig straffe denne sesongen og overtidskampen mot city er bevist at den tillagte overtiden var i følge boken helt riktig. Så ta å sjekk fakta og ikke skriv piss om United fordi det ikke går deres vei i livet for tiden….

9 helge { 02.11.10 at 01:25 }

Det er jo ikke automatisk flaks at United scorer på selvmål, det blir litt for dumt å si. Med så mye gode innlegg fra kant, som er vanskelig å håndtere for et forsvar, kan ballen fort havne i nettet. United kjører jo som regel kampene og har mye sjanser. Og lag som ligger med 11 spillere innenfor egen 16-meter må regne med at ballen spretter hit og dit. Alle lag har dommeravgjørelser som går imot og for i løpet av en sesong, det jevner seg alltid ut. Og det blir alltid mer fokus på det som går Uniteds vei enn det som går imot dem fordi det er laget alle vil slå. Men det er ikke sånn at dommere favoriserer lag, det er bare tull. Man vinner heller ikke ligagull på flaks, til det er sesongen for lang, og ting gjevner seg ut. Avgjørelsen om å sende Nani av banen kan jo diskuteres, hadde det vært en annen dommer hadde det kanskje bare blitt gult? Han traff jo ballen først. Hadde det skjedd ville kanskje United vunnet. Ferguson forresten etter kampen at han ikke hadde noe å si på dommeravgjørelsen og at det var en riktig avgjørelse.

10 Anders { 02.11.10 at 09:07 }

Mener helt klart at dommeren ikke akkurat hadde en topp dag igår (For å si det pent). Det gjaldt forsåvidt begge veier, men det var et strengt idømt rødt kort. Og Young burde fått gult når dommeren la lista ved rødt i Nani`s tilfelle. Synes også at Evans sitt gule kort var litt ufortjent. Men så var vi jo også heldige når det ikke ble blåst straffe for holdingen\nedrivingen av Carew innefor 16metern, selvom jeg ikke akkurat kan se at Evans skulle kunne gå seirende ut av en «brytekamp» mot Carew.

11 John { 02.11.10 at 11:57 }

Dommeren var banens klart dårligste i går, selv bak en uhyre svak innbytter Carew.
Jeg er genuint uenig i det røde kortet til Nani, spesielt når dommeren velger å heve lista etter det røde kortet. Hadde dette skjedd i Merseyside-derbyet i helga, hadde det knapt nok blitt lagt merke til.

En betraktning er likevel at det kanskje var gunstig for United å spille med 10 mann i mange av spillets faser i går. Da kan man ikke tømme laget på samme måte som om man er fulltallige, noe som gikk i Villas disfavør da styrken først og fremst er kontringer.
Synes faktisk Villa så bedre ut mot 11 enn 10 i går, og at United var det beste laget etter utvisningen.

12 Carsten { 02.11.10 at 13:39 }

Carew burde avgjort kampen!

13 Martin { 02.11.10 at 23:28 }

Det er skummelt å se kor forbitra og sjalue andre lags supportera er på Manchester United. Har ikkje dåkke nåkke anna å bruke tida på enn å klage på United?

Hadde det som «John» sa vært i et stor oppgjør eller lignende så hadde det sikkert ikkje kvalifisert til gult engang. Men det bryr vel ikkje dåkke, for dåkke hata United uansett kor urettferdig det dømmes mot dei.

Må bare si lykke til med å kvalifisere dåkke til CL, alle dåkke Scousers der ute. Dåkke trenge det !

14 jokke { 02.12.10 at 00:42 }

Så klart er Youngs takling styggere enn Nanis. Nani tok jo ballen, aggressiv takling eller ei. Dommeren var av det dårlige slaget. Og Knut snakker om hvordan United har vært uheldige med dommerne, ikke selvmålene. Selv mener jeg ikke det har noe med hell eller uhell å gjøre, men dårlige og upartiske dommere. Kunne laget en collage på et par timer med feilaktige dommeravgjørelser mot united denne sesongen…

15 ikke bare uheldige { 02.27.10 at 22:10 }

United får jo ofte et par ekstra «Ferguson minutter». Da spesielt mot City

Kommenter innlegget