En blogg først og fremst om fotball

Europa League: Sikrer Mourinho & Co seier i Belgia?

Manchester Uniteds Premier League-sesong har vært preget av sjansesløsing og en endeløs rekke poengdelinger. Kan Jose Mourinhos gutter sikre seg Champions League-billetter ved å vinne Europa League? Først står Anderlecht i veien.

Anderlecht vs Manchester United

Manchester United kjemper om Champions League-spill neste sesong på to fronter. De kan fremdeles ta igjen både Manchester City og Liverpool i det hjemlige seriespillet, hvor de har kamper til gode på rivalene. Europa League-suksess er likevel den mest trolige ruten.

United er priset så vidt lavt som 2.35 i odds på å vinne turneringen, noe som illustrerer den manglende kvaliteten på de gjenstående lagene i Europa League. Skulle de ikke nå opp i Europas nummer to-turnering, vil det anses som en fiasko. Klubbens tette kampprogram gjør dette likevel vrient for Jose Mourinhos gutter.

De Røde Djevlene er et fristende spillobjekt til 1.83 i odds. Anderlecht er derimot ubeseiret på eget gress i 2017, og Uavgjort er trolig i overkant priset med 3.55 ganger innsatsen.

Celta Vigo vs Genk

To lag som befinner seg omtrent midt på tabellen i sine respektive ligaer møtes til dyst i Spania. Celta Vigo ligger på 10. plass i La Liga, og går inn i dette oppgjøret etter to strake tap. Genk er på sin side i langt bedre form, med seks kamper uten nederlag. Sistnevnte kan forklares ved at den belgiske ligaen splittes etter 30 kamper. Klubben lå på 8. plass før topp og bunn skilte lag, og er nå uten tap i Europa League playoff-gruppa – som inkluderer lag som endte utenfor topp 6.

Spanjolene har imponerende nok gjort av med Shakhtar Donetsk og Krasnodar i årets turnering. Siden La Liga-lagene gjerne gjør det godt i denne cupen, er hjemmeseier til 1.65 høyaktuelt.

Ajax vs Schalke

Det er noen år siden Ajax sist smakte Europacup-suksess, men befinner seg nå i kvartfinalene etter overraskende å ha slått FC København. Ståle Solbakkens gutter gjorde som kjent sine saker godt i Champions League.

Ajax er ubeseiret på de seks seneste, og har ikke tapt mer enn én av de 17 siste kampene. I Eeresdivisie kjemper Ajax og Feyenoord om ligatittelen. Motstander Schalke opplever på ingen måte en like god sesong. Blåtrøyene ligger på en foreløpig 10. plass i Bundesliga, og Europa League er også for tyskerne den fremste muligheten til europacup-spill neste sesong.

Schalke er akkurat så ustabile som man kan forvente av en middelhavsfarer. Seks av klubbens 13 siste kamper har endt uavgjort. Siden Ajax spiller godt, kan det ligge en ny uavgjort i kortene til 3.30 i odds.

Lyon vs Besiktas

Lyon stod for en av de største overraskelsene i forrige runde, da de sendte Roma ut av turneringen. Formkurven har vel og merke pekt nedover etter den tid.

1-2 tapet i returoppgjøret mot Roma var kanskje nok for Lyon til å gå videre i Europa League, men var samtidig punktum for syv kamper uten tap. Franskmennene har nå kun én seier på de fem seneste, og ble slått hele 4-1 av Lorient på eget gress i helgen.

Besiktas opplever ikke slike problemer. Tyrkerne har ikke smakt tap på 11 kamper, og topper den hjemlige serien. Laget var faktisk ubeseiret i Champions League helt til de gikk på uforståelige 0-6 mot Dynamo Kiev. Hele fire kamper endte uavgjort i Champions League-gruppespillet, og en ny uavgjort er direkte overpriset til 4.30 i odds.

0 kommentarer

Det er ingen kommentaren til dette innlegget...

Hvorfor fyller du ikke bare ut det enkle skjemaet under for å få ting i gang?

Kommenter innlegget