En blogg først og fremst om fotball

O’Neill stikker fra Villa!!

O’Neill quits as Aston Villa boss

Martin O’Neill has made the shock decision to resign from his job as manager at Aston Villa.

Read more: http://www.ontheminute.com/news/news.php?news=24690

I følge Williamhill er: Martin Jol, Slaven Bilic og Steve McClaren blant dem som er favoritter til å ta over etter O’Neill.

McClaren forstår jeg ikke noe av i det hele tatt. Han vil ikke forlate Wolfsburg, nå som han akkurat har gått til klubben. Jol fikk ikke lov til å gå til Fulham tidligere i sommer av Ajax (eller Ajax krevde vel £10millioner eller noe i den stilen).

Bilic tar jeg ikke helt som en seriøs erstatter.

Alan Curbishley er muligens en som er veldig aktuell for jobben. Svennis blir litt vel dyr for Villa tror jeg. Han vil i hvert fall kreve ganske mye penger å handle for.

Hvem tror dere erstatter O’Neill?

Kilder: 123456789101112

7 kommentarer

1 Thord Are Stølen { 08.09.10 at 20:05 }

For jævlig hele greiene!
Rett før seriestart og mange ting som svirrer på Villa Park allerede! Så går han faen meg!
Trist er det ihvertfall, Lerner har desverre ikkje middler nok, må selge før en kan kjøpe…

Mark Hughes er vel og ledig på markedet, kanskje han kan være en erstatter?! Ellers er vel Gianfranco Zola og en mulighet :)

2 Knut { 08.09.10 at 20:26 }

Hughes ble jo nylig Fulham manager, så tviler han vurderer et snarlig klubb-bytte. Zola hmm.. vet ikke om han får jobb i England med det første igjen.. eller hva?

3 Kung { 08.09.10 at 22:34 }

O’neill er utvilsomt den beste treneren på balløya – mener nå i hvert fall jeg. Utrolig synd at han drar fra et av de mest sympatiske lagene i Premier League, men veldig forståelig når gjerrighet går foran sportslig suksess.

4 Espen { 08.09.10 at 23:27 }

Det er den klassiske konflikten mellom å få mye penger for gode spillere eller beholde dem for å være et godt fotballag eller å få lov til å bruke pengene for å kjøpe nye spillere. Om kort tid blir det krystall klart hvorfor O’Neill gir seg rett før seriestart, for det er en ganske dramatisk avgjørelse i fotballverden, det som skjer i Villa nå.

Villa har under O’Neill beveget seg i riktig retning og nærmet seg de fire store for hvert år. O’Neill er opptatt av det sportslig og da blir vanskelig å motiverer seg når de beste spillerne vil vekk fra klubben og det tydeligvis med klubbledelsen sin velsignelse.

Et interessant spørsmål er hvorfor Villa sine beste spillere ønsker å forlate Villa. Penger? O’Neill sin lederstil? Aston Villa sine muligheter til å vinne titler? Sannsynligvis en kombinasjon av alle tre faktorene.

O’Neill har gått på tryne hvert år med Villa, når det spilles kamper i februar og mars. Villa har vært som en maratonløper under O’Neill, en maratonløper som er med til 30 km er løpet og deretter møter veggen.
Jeg har fulgt med Villa siden tidlig 70 tallet og jeg tror O’Neill ikke vil klart å bringe noen titler til Villa Park. Slik sett så er det ikke noe tap at O’Neill forsvinner, men tidspunktet er feil for klubben Aston Villa.
La det ikke være noe tvil, O’Neill har løftet Aston Villa opp fra bunnsiktet av Premier League til å være en seriøs utfordrer om en topp tre plass i Premier League.
Å miste manager og sannsynligvis flere gode spillere rett før seriestart lover ikke godt for årets sesong. Nye spillere vil kom til og Villa har alltid vært gode når det gjelder å få frem unge spillere. Villa må bruke god tid på å finne en ny manager som kan lede klubben gjennom den turbulente tiden, slik at Villa igjen kan vinne. Det begynner å bli lenge siden Villa vant serien i 1980/81 og FA-cupen i 1957, det er mye som tyder på at det forsatt vil gå noen år før Vill vinner nye titler.

«Prepared» er Villa sin motto, aldri har vel det vært mer missvisende enn i dag for en av Englands eldste fotballklubb og en av de mest suksessrike klubber i England.

5 vind { 08.10.10 at 04:40 }

Trodde vel det var GAMLE Ferguson i Man U som trengte ham nå…
Skulle ikke overraske meg om han dukket opp hos de kvalmingene der…

6 tommy { 08.10.10 at 08:37 }

Pengene avgjør. Og Arsenal kan vel alltids hoste opp en 10-12 millioner for f.eks. Jol.

7 tommy { 08.10.10 at 18:01 }

Og når jeg går inn på denne bloggen igjen, virker jeg som den rene idiot. Tankene må ha vært andre steder. Det skal stå Aston Villa, selvfølgelig.

Kommenter innlegget